:))

LÜTFEN DESTEK OLUN !

12 Haziran 2011 Pazar

ÖLDÜRÜCÜ BESİNLER

Ölüme yol açan besinler

Meyve ve sebze yerken ölüm tehlikelerini unutmayın. Bir çok meyve ve sebze ölüme yol açabiliyor.
1- Meyve çekirdekleri
Şeftali, kayısı, elma, erik ve daha birçok meyvenin çekirdeği, çok tüketildiği takdirde tehlike yaratabilmektedir.

Neden zehirlidir? İçinde bulundurduğu siyanid yüzünden, 15 kayısı çekirdeği bir çocuğun ölmesine neden olabilir.

2- Balon balığıJapon mutfağının vazgeçilmezlerinden olan balon balığı, iyi temizlenmediği takdirde öldürücüdür.

Neden zehirlidir? Karaciğeri, bağırsakları, derisi ve dikenleri tetrodotoksin içerir ve deniz aleminin en zehirlisidir.

3- Mantar ve küfZehirli mantarlar dışında, küflenmiş tahılların tüketilmesi de hayati risk oluşturabilir.

Neden zehirlidir? Bahsi geçen besinlerde oluşan mikotoksinler, bağışıklık sistemini çökertir ve ölüme sebebiyet verir.

4- HistaminBozulan yemeklerin, özellikle balıkların üzerinde oluşan histamin, insanı ölümle sonuçlanabilecek durumlara sürükler.

Neden zehirlidir? Histamin, bozuk etlerle geldiğinde öldürücü olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder